Levensloop

Ik groei op als middelste, in een gezin met 12 kinderen.  Veelvuldig zonder ik mij af, lig in het gras, armen en benen gestrekt, blote voeten in het water. IN STILTE  om mijzelf in het drukke gezin niet te verliezen.  Ik voel mij soms “anders-dan” en richt mijn blik op blauwe lucht, wolken, zon of maan, de sterren en weet: daar ergens kom ik vandaan.  


Ik ben serieus en beschouwend, er is meer dan dit dorp, ik wil mijn vleugels uitslaan en wil het leven groter kennen en ga, ondanks het “He Anna, moet dat nou?”.

Mijn 1e roeping Opleiding kinderverpleging. Wakend bij ernstig zieke kinderen ‘s nachts,  voel ik een directe verbinding met God. Ik mag verzorgen, steunen, meelopen, mee hopen en delen in verdriet. In mij ontwaakt de complexiteit van de ontwikkeling van het individu in het gezin. Ik wil daar meer van weten.  

 

2e roeping; hoofd volstouwen met diverse studies orthopedagogiek, communicatie en psychologie, meerdere titels op mijn naam, dat boeit mij echter niet. Ik werk in de Geestelijke gezondheidzorg: Ik ben dienstbaar, werk holistisch, verbind mij met jong, volwassenen en ouderen, echtparen en individuen, speel, leer, initieer en ben innovatief, geef veel en krijg veel terug. Mij wordt uiteindelijk duidelijk; ik kan nog zoveel weten maar NIET meer doen dan mijn cliënt aan kan of wil. Ik accepteer. 

Meerdere keren zinloos geweld; Mijn wereld valt in elkaar, 
de aarde wordt onder mijn voeten weggeslagen. 
Totale onveiligheid ervaar ik. Dit wordt in een ommuurd 
klooster in natuurgebied aangepakt. Alle zorg die nodig is 
krijg ik en kan ik ontvangen. Een totale nieuwe ervaring is dit: 
niets MOET ik mag,  kunstzinnige vorming, muziek, 
1dag-ZEN-kunst maken, in STILTE contemplatief zijn. 
Het levert  vrijheid en bewustwording van een eerder leven op. 
Ik begrijp mijzelf nog beter.Opnieuw leren leven in veiligheid; oefenen en integreren!  Mijn Spirituele- en kunstzinnige ontwikkeling staan centraal. Ik volg diverse opleidingen op dat gebied , werk weer als Psychotherapeute en ervaringsdeskundige. Sta weer onafhankelijk op beide benen.

Stilte: ik kan niet meer zonder, ZEN voedt mij, ik vind mijn eigen weg daarin. Ik leef meer vanuit mijn hart. Voel verbindingen ontstaan in mij en met mij vanuit een andere wereld. Ik wordt beschermd en begeleid. Ik verdiep mij in kleuren, vormen. chakra’s, kristallen, engelen, licht, liefde, heilige geometrie en energie. Ik werk daarmee en ontwikkel mijzelf en anderen daaraan.  IK vertrouw en weet dat het pad wat ik ga goed is. Ik reis door Tibet en Nepal en wordt bevangen door klankschalen en boedhistisch gezang, de oorverdovende stilte in pure ongerepte natuur, en eenvoudig leven.  Het verbind mij nog meer met AL.

Sjamanisme komt in mijn leven bij het heilige meer van Baikal. 


De onverwachte ontmoeting met Alchemy Crystal Bowls. Ik wordt betoverd door  hun klanken en aanwezigheid. Ik schaf ze aan. Zij hebben mij gekozen, ik voel en weet met heel mijn wezen; DIT is  waarom ik hier nu op aarde leef. Ik mag de klanken en het licht van de Alchemy Crystal Bowls ontdekken, ervaren, beleven, mij eraan helen en tenslotte doorgeven..  Dit is mijn passie, dit ben ik NU:  een perenellium: ZIJ die zich niet naar haar leeftijd gedraagt en daardoor wonderen ontmoet.

Ik zie mijzelf als een doorgeef-luik; van Liefde, licht, klanken, energie, vertrouwen, geven en ontvangen, weten, spelen, meditatie, contemplatie en creativiteit.


Ik BEN in balans. IK laat mij leiden door mijn Hogere Zelf die ik in STILTE ontmoet en kan jou leren je innerlijke stiltebron te vinden.